pvc-asso.ir
حمایت مالیاتی، بیمهای و تسهیلاتی از کسبوکارها در سال ۱۴۰۰
به گزارش روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از مهر، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، دولت سال گذشته حمایتهای مستقیم چشمگیری از خانوارها و کسبوکارهای آسیب دیده از کرونا انجام داد که بر اساس آن ۸,۹۰۰ میلیارد تومان (۶۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال محور و بنگاه محور به رستههای ۱۴ گانه و ۲,۳۰۰ میلیارد تومان شرکتهای بزرگ حمل و نقل ریلی و هوایی) تسهیلات ارزان قیمت به کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا و ۴۹,۵۰۰ میلیارد تومان به خانوارها در قالب وام ودیعه مسکن و تسهیلات یک میلیونی مرحله اول و دوم و بستههای معیشتی و ماهانه و ۲,۰۰۰ میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری به شاغلان بیکار شده و ۱۷,۰۰۰ میلیارد تومان به بخش درمان پرداخت کرد.
جزئیات پرداخت این حمایت ۷۷ هزار میلیارد تومانی دولت از کسبوکارها و خانوارها در سال گذشته را میتوانید در این اینفوگرافیک ببینید.
امسال نیز بسته جامع دولت برای حمایت از کسبوکارها در مقابل آسیبهای اقتصادی کرونا پس از بررسی و تدوین از سوی کارگروه مقابله با پیامدهای ناشی از شیوع کرونا در ستاد ملی کرونا به تصویب رسید و از امروز لازمالاجراست.
حمایت از کسبوکارها
فهرست مشاغل و کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا که مخاطب اصلی برنامههای حمایتی دولت هستند، پیش از این در قالب رستههای ۱۴ گانه از سوی کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا در سال ۹۹ تدوین و اعلام شده بود. امسال نیز این فهرست از سوی کارگروه یاد شده اعلام خواهد شد.
در ادامه سیاستهای حمایتی دولت از کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا در برنامه جامع ۱۴۰۰، حمایتهای مالیاتی، بیمهای و تسهیلاتی بانکی و غیربانکی با هدف کاهش هزینههای کسبوکارهای آسیب دیده و به تعویق انداختن تعهدات مالی آنها به دولت تصویب و ابلاغ شده است.
حمایتهای مالیاتی
ستاد ملی مقابله با کرونا در راستای برنامه حمایتی جامع دولت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، مهمترین حمایتهای مالیاتی دولت از کسب و کارها بدین شرح مصوب و ابلاغ کرد:
موارد مقرر در قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده برای اشخاص حقیقی که آخرین مهلت زمانی اعتراض به اوراق مالیاتی آنان از تاریخ ۱۵/۰۱/۱۴۰۰ تا ۳۱/۰۳/۱۴۰۰ باشد و نیز احکام اجرای ماده (۲۳۸) قانون مالیاتهای مستقیم و ماده (۲۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده برای مدت مذکور، به مدت دو ماه تمدید میشود.
حکم مقرر در بند (ع) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم، برای عملکرد سال ۱۳۹۹ به میزان یک و نیم برابر افزایش مییابد.
برای مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، بدهیهای مالیاتی قطعی شده مالیاتهای عملکرد و ارزش افزوده که تاریخ سررسید پرداخت آنها تا پایان سال ۱۳۹۹ بوده است، تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ بدون محاسبه جریمه دیرکرد برای مدت مذکور امهال میشود. در واقع زمان پرداخت بدهی مالیاتی سال ۹۹ برای کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا تا پایان شهریور سال ۱۴۰۰ امهال میشود.
برای مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، تمام عملیات اجرایی موضوع فصل نهم از باب چهارم قانون مالیاتهای مستقیم (وصول مالیات) تا پایان شهریورماه ۱۴۰۰ موقوف الاجرا میشود.
مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا برای دوره چهارم سال ۱۳۹۹ تا تاریخ ۳۱/۰۶/۱۴۰۰ تمدید میشود.
سازمان امور مالیاتی مجاز است تمام یا قسمتی از جرایم مقرر در قوانین مالیاتهای مستقیم و ارزش افزوده برای مودیان مالیاتی را مطابق دستورالعملی که به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد، در سال ۱۴۰۰ مورد بخشودگی قرار دهد
تمامی جریمههای مالیاتی مربوط به سال ۹۹ کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا –در صورت پرداخت اصل مالیات تا پایان شهریور ۱۴۰۰- بخشوده میشود.
حمایتهای بانکی
ستاد ملی مقابله با کرونا در راستای حمایتهای بانکی از کسب و کارهای آسیب دیده حمایتهای تسهیلاتی مهم ذیل را تصویب و ابلاغ کرد و بانک مرکزی را موظف کرد تا ظرف ۴۸ ساعت این مصوبات بانکی را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کند:
برای صاحبان مشاغل و کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از کرونا (به غیر از تسهیلات قرضالحسنه)، بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی که موعد پرداخت آنها در چهارماهه اول ۱۴۰۰ بوده و در این بازه زمانی پرداخت نشده است، منوط به آن که بدهی آنها به شبکه بانکی تا تاریخ ۰۱/۱۱/۱۳۹۹ در طبقه جاری قرار داشته باشد، به انتهای دوره تقسیط منتقل میشود تا طی چهار قسط پس از آخرین قسط وصول شود. تسهیلات پرداختی از محل صندوق کارآفرینی امید که جهت کسب و کارهای به شدت آسیب دیده پرداخت شده است، نیز مشمول امهال این بند میشود.
همچنین بر مبنای این بند، موعد پرداخت تسهیلات با بازپرداخت به صورت دفعی برای مشمولان این بند که سررسید بازپرداخت آن در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ باشد، به پایان تیرماه سال جاری منتقل میشود. استمهال موارد این بند از احتساب و اخذ وجه التزام تأخیر تادیه دین و کارمزد اضافی مستنثنی است. مشمولین این بند تا موعد مقرر برای بازپرداخت اقساط دارای سررسید طی چهارماهه اول سال ۱۴۰۰، مشمول محدودیتها و ممنوعیتهای بانکی ناظر بر اشخاص دارای بدهی غیرجاری نمیشوند.
ممنوعیتها و محدودیتهای مقرر در ماده ۵ مکرر الحاقی به قانون چک (صرفاً برای اخذ تسهیلات) برای چکهای صادره توسط صاحبان مشاغل و کسبوکارهای به شدت آسیب دیده از کرونا که تاریخ مندرج در چک در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ بوده و منجر به برگشت چک و صدور گواهی نامه عدم پرداخت حداکثر تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ گردد، در صورت تسلیم تقاضا از سوی صادرکننده چک به بانک یا مؤسسه اعتباری محال علیه، طی یک ماه پس از تاریخ برگشت، اعمال نخواهد شد.
مصوبه جلسه ۶۷ ستاد ملی مقابله با کرونا بدین صورت اصلاح شد که «در صورت عدم موجودی کافی اشخاص برای چکهای صادره، با سررسید اول تا بیستم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ بانکها و مؤسسات اعتباری از صدور گواهینامه عدم پرداخت و برگشت چک در صورتی که حداکثر تا ۲۰ خردادماه سال جاری به بانک ارائه شوند، اجتناب نمایند. محاکم و ضابطین قضائی نیز از صدور اجراییه در این موارد، در بازه زمانی مزبور خودداری کنند. همچنین چکهایی که سررسید آنها اول تا بیستم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ بوده و به دلیل عدم موجودی کافی منجر به صدور گواهینامه عدم پرداخت شده اند، نیز تا ۲۰ خردادماه مشمول ممنوعیتها و محدودیتهای مقرر در قانون چک نخواهند شد.»
مهلت ثبتنام و اعطای تسهیلات کرونایی به کسب و کارهای به شدت آسیبدیده تا شهریور سال ۱۴۰۰ تمدید میشود و بانکها و مؤسسات اعتباری موظف به پرداخت تسهیلات کرونایی اعم از تسهیلات جدید یا تسهیلات مراحل قبلی تا پایان آبانماه ۱۴۰۰ هستند.
مهلت ثبت نام مشاغل و کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از کرونا برای دریافت تسهیلات مصوب ستاد ملی کرونا در بخش گردشگری، ورزش و جوانان، فرهنگ و هنر و حمل و نقل ریلی و هوایی تا پایان شهریور ۱۴۰۰ مطابق همان دستورالعمل و شرایط ابلاغی قبلی تمدید میشود و بانکها و مؤسسات اعتباری موظف به پرداخت تسهیلات کرونایی اعم از تسهیلات جدید با تسهیلات مراحل قبلی تا پایان آبان ماه ۱۴۰۰ هستند.
بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی ۴ گروه آسیب دیده ویژه، شامل گردشگری، حمل و نقل ریلی و هوایی، فرهنگ و هنر و ورزش و جوانان اعم از تسهیلات کرونایی قبلی و یا تسهیلات کرونایی جدید تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۰ امهال میشود.
امسال برخی از کسبوکارها نظیر مهدکودکها، تالارها، پارکهای آبی و شهربازیها که پیش از این مشمول برخورداری از تسهیلات کرونایی نبودهاند، مطابق دستورالعملی که از سوی کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا خواهد شد، مشمول برخورداری از تسهیلات میشوند.
تمامی تسهیلات ۵۰۰۰ میلیاردتومانی مصوب تبصره ماده (۲) دستورالعمل پرداخت تسهیلات به واحدهای کسب و کار به شدت آسیب دیده از کرونا، مصوب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت (موضوع ابلاغیه شماره ۲۷۵۸-۹۹/ مورخ ۰۳/۰۲/۱۳۹۹ به بخش حمل و نقل ریلی و هوایی اختصاص مییابد، تا علاوه بر ۳,۵۰۰ میلیارد تومان مصوب قبل، معادل ۱,۰۲۰ میلیارد تومان صرف بنگاههای بخش یاد شده شود و ۴۸۰ میلیارد تومان مابقی نیز مطابق مصوبات جلسه ۳۷ کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا (در تاریخ ۰۶/۱۱/۱۳۹۹ برای پرداخت به شرکتهای بهرهبردار متروی کلانشهرها اختصاص یابد.
حمایتهای بیمهای
مهمترین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد حمایتهای بیمهای از کسبوکارها در سال ۱۴۰۰ چنین است:
برای مشاغل و کسبوکارهای به شدت آسیبدیده از کرونا حق بیمه سهم کارفرمایی اردیبهشت و خردادماه ۱۴۰۰ به مدت دو ماه امهال میشود.
برای مشاغل و کسبوکارهای به شدت آسیبدیده از کرونا، شمول بند (ث) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، موکول به رعایت شرط حفظ یا افزایش سطح اشتغال نیروی انسانی نخواهد بود. این بدان معنا است که بدهیهای معوق تأمین اجتماعی و جرایم مربوط به آن برای آن دسته از مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا که باید مطابق قانون بودجه ۱۴۰۰ استمهال بشود، مشمول حفظ یا افزایش نیروی شاغل بیمه پرداز این بنگاهها و کسبوکارها نمیشود.
سایر حمایتها از کسب و کارها
ستاد ملی مقابله با کرونا علاوه بر حمایتهای بانکی، حمایتهای دیگری نیز از کسبوکارها مصوب کرد:
شرکتهای مرتبط با خدمات عمومی (برق و گاز) تا پایان شهریورماه مجاز به قطع خدمات ارائه شده (به علت وجود بدهی) به مشاغل و کسبوکارهای به شدت آسیبدیده نیستند.
مبلغ اجاره اماکن استیجاری دولتی که در اختیار بخش خصوصی آسیب دیده از کرونا است، در سال ۱۴۰۰ افزایش نمییابد و پرداخت اجارهبها تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۰ امهال میشود.
تمام مجوزهای صادره توسط دستگاهها و نهادهای متولی صدور مجوز در کشور برای تمام فعالیتها و کسبوکارها و مشاغل تا تاریخ ۳۱/۰۳/۱۴۰۰ تمدید میشود. تمامی مراجع صدور مجوز در کشور مکلفند اقدامات و اطلاعرسانی لازم به ذینفعان را به عمل آورند.
موجران اماکن موقوفه، مذهبی، آستانهای متبرکه و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی مجازند حقالاجاره خود برای مشاغل و کسبوکارهای به شدت آسیبدیده از کرونا را در سال ۱۴۰۰ معادل اجاره سال ۱۳۹۹ تعیین کنند.
اعتبار احکام هیأت مدیره و بازرسان اتحادیههای صنفی و هیأت رئیسه اتاقهای اصناف در سراسر کشور که مهلت تصدی آنان به موجب قانون نظام صنفی خاتمه یافته و یا خاتمه مییابد، تا پایان شهریور ۱۴۰۰ تمدید میشود و برگزاری انتخابات اتحادیهها تا این تاریخ به تعویق خواهد افتاد.
نظرات