۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸

پیشنهاد انجمن درباره طرح تشکیل یک کمیته توسط مجلس شورای اسلامی

انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پی وی سی، ایرادها و پیشنهادهای خود را درباره طرح تشکیل کمیته جذب سرمایه های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی که در مجلس شورای اسلامی به امضای 120 نفر از نمایندگان رسیده است، ارائه داد. پیش بینی نشدن حضور بخش خصوصی و نداشتن ضمانت اجرایی از جمله ایرادهای وارد به این طرح است.

به گزارش روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی، اتاق بازرگانی ایران با ارسال نمابری درخواست کرد تا اعضای تشکل ها نسبت به طرح ارائه شده مجلس در خصوص تشکیل کمیته جذب سرمایه های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی، اظهار نظر کنند.

برای اطلاع از این طرح اینجا را کلیک کنید.

بر این اساس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی، طی نامه ای به شرح زیر، نظر خود را ارائه داد.

جناب آقای مهندس سیف
          معاونت محترم تشکل های اتاق ایران
 با سلام
       احتراماً بازگشت به نامه شماره 1127/43/ص مورخه 10/02/1398،  باموضوع "طرح تشکیل کمیته جذب سرمایه های داخلی و صدور مجوز ایجاد واحدهای تولیدی"، به استحضار می رساند، طرح مزبور، به همراه پیوست های مربوطه ملاحظه گردید. با وجود آنکه، اداره کل اسناد و تنقیح قوانین، بیان نموده است که بخش هایی از این طرح، با قوانین مصوب مجلس، همپوشانی دارد،  اما به نظر می‌رسد، تشکیل این کمیته، بتواند در امر سرمایه گذاری داخلی، راهگشا باشد.

با این وجود به نظر می رسد، اصلاح برخی از تبصره‌های این طرح، بتواند تسهیلات بیشتری، در اختیار سرمایه گذاران داخلی قرار دهد. لذا، اصلاحات پیشنهادی این انجمن، به شرح ذیل می باشد:

1- درطرح مذکور، حضور بخش خصوصی، در کمیته جذب سرمایه های داخلی پیش بینی نشده است که این امر، مغایر با سیاست های کلی نظام و قوانین حمایتی از بخش خصوصی می باشد.

2-متأسفانه، این طرح هیچ گونه ضمانت اجرایی ندارد. بدین معنی که، در صورت اجرا و یا قصور کمیته جذب سرمایه های داخلی و یا مراجع ذیربط، در اعطای مجوز به متقاضی در بازه زمانی معین، هیچ گونه پاداش یا جریمه ای برای متولیان، لحاظ نشده است.

3-پیشنهاد می گردد، بازه های زمانی برخی از تبصره های طرح مذکور، به منظور تسریع در فرآیند صدور مجوزهای لازم، جهت سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی، مطابق با موارد ذیل اصلاح گردد:

- در تبصره 2: تقلیل بازه زمانی، از سه هفته به دو هفته، جهت برگزاری جلسه با سرمایه گذار، به منظور بررسی پاسخ های استعلامات از دستگاه های ذیربط

- در تبصره 4: کاهش بازه زمانی، از دو ماه به یک ماه، جهت اجرای تعهدات دستگاه ها، برای شروع کار    سرمایه گذار

- در تبصره 5: تقلیل بازهی زمانی، از سه هفته به دو هفته، جهت بررسی مجدد پرونده

- در تبصره 7: تعیین بازه زمانی، جهت اخذ پاسخ از وزارتخانه ذی ربط، در رابطه با موارد اختلافی یا ابهامی، در فرآیند اخذ مجوز و اجرای تعهدات دستگاه های ذیربط

با احترام                                                                                                                                         عباسعلی متوسلیان
 رئیس هیئت مدیره انجمن