pvc-asso.ir
4 مانع گمرکی در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی
به گزارش روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از اتاق تهران، 1.فسادپذیری میوه و سبزیجات، از چالش های عمده در صادرات این محصولات است. به همین دلیل، تسهیل و تسریع صادرات این نوع از محصولات باید در اولویت قرار بگیرد. متاسفانه گمرکات ایران به طور شبانه روزی فعال نیست و همین زمینه آسیب به میوه و تره بار صادراتی را فراهم کرده است. محصولات تازه خوری باید از مسیر سبز عبور کرده و مدارک آن خارج از نوبت رسیدگی شود.
2.در محل گمرک، هیچ محلی برای استراحت کامیون ها و رانندگان وجود ندارد و هیچ امکاناتی برای اقامت چند روزه رانندگان فراهم نیست. رانندگان به دلیل فرایند طولانی عبور از مرز باید نزدیک به چهار روز در فضای خارج از گمرک بمانند، درحالیکه هیچ فضای ایمنی برای استقرار بار و هیچ امکاناتی از جمله سرویس بهداشتی و رستوران در مرزها وجود ندارد. در گمرک دیگر کشورها، امکانات مختلف از جمله سرویس بهداشتی، مراکز اقامتی و پارکینگ با نگهبان برای استقرار رانندگان وجود دارد اما در ایران، چنین امکاناتی، انتظار طولانی برای عبور از مرز را به چالشی جدی تبدیل کرده است.
3.اطلاع رسانی سریع درباره قوانین و مقررات کشورهای مقصد از دیگر اقداماتی است که می تواند به کیفیت تعامل گمرک و بازرگانان کمک کند. گمرک می تواند در یک سامانه برخط، همه اطلاعات مورد نیاز برای عبور از مرز را اعلام و آن را اصلاح و به روز کند. گاه می بینیم راننده تا مرز می رود اما به دلیل بی اطلاعی از مدارک مورد نیاز کشور مقصد و تغییر رویه های قانونی، نمی تواند محصول را به مقصد برساند.
4.ناوگان حمل ونقل جاده ای، سرمایه ملی است. هرچند یک راننده با هزینه شخصی، کامیون یا تریلی تهیه می کند اما نباید فراموش کنیم که برای واردات این وسیله یا ساخت آن، ارز دولتی هزینه شده که متعلق به مردم است. بنابراین حفظ هر یک از این وسایل، به معنای محافظت از سرمایه های ملی است. از این منظر دولت در تشویق رانندگان به بیمه کامل وسایل نقلیه جاده ای دخیل است و باید امکانات لازم را برای حفظ این سرمایه فراهم کند.
Comments